Свадата между премиерът Кирил Петков и президентът Румен Радев се разгаря. БЛИЦ припомня, че във вторник държавният глава нападна министър-председателя във връзка с посещението му в Северна Македония. Реакцията на Петков не закъсня.

Днес пък главният секретар на Румен Радев - Димитър Стоянов, обвини премиера в лъжа. Именно по този повод Петков заяви след заседание на Министерския съвет следното:

„Всякакви критики предполагам, че ще идват отвсякъде. Аз вярвам, че това, което правим го правим с единствения интерес да имаме най-евтини енергийни възможности за потребителите в България и другото е всеки, който взима грешни решения, рефлектиращи върху българските потребители, да понесе отговорност.

Няма да коментирам детайлни критики. В демокрация всеки има право да ги изрази.

Аз се надявам с новото ръководство на „Булгаргаз“ и КЕВР диалогът да още много по-конструктивен и да може да постигнем крайния резултат – по-евтини сметки и по-добра регулация. Стига толкова крайният потребител е плащал за нечий чужди грешки“, така премиерът отговори на нападките от страна на главния секретар на президента Румен Радев – Димитър Стоянов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!