"Преди всичко искам да ви кажа, че възприемаме България, като наш приятел, а българите, като наши братя. Искам да благодаря на Борисов, че издигна двустранните ни отношения на такова равнище".

Това заяви след срещата си с Бойко Борисов президентът на Сърбия Александър Вучич.

"Днес разгледахме два важни за страните ни проекта. Единият е магистралата, която ще свързва Белград и София. Ще се пътува само три часа", заяви той.
 

"Бяхме в Сливница и Драгоман. Разгледахме целия участък и съм доволен от това как вървят работите", призна Вучич. 

"Сега се намираме на мястото, където се изгражда "Балкански поток". Не знам дали осъзнаваме колко е важен този проект и за двете държави", каза Вучич.

Този проект "Балкански поток" е в услуга и на двете страни.  Това заяви министър-председателят Бойко Борисов. 

"Много мощно върви строителството Александропол - Димитровград. Целият този проект дава възможност за пълна диверсификация и на България и на Сърбия. Може да се докарва руски, катарски, азерски или който какъвто газ иска. Може да напълним тръбите веднага", заяви той. 


"Честно, почтено и с изключителната помощ на Европейската комисия, спазвайки всички изисквания, се изгражда този проект. Работим честно, а инвестицията е изцяло българска", каза Борисов. 
 

На въпрос как би се възпротивил, ако има натиск към него, още преди Борисов да отговори, Вучич се пошегува. "С тази голяма гърбина, как?!", а всички прихнаха. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!