Днес „Възраждане“ - София свали знамето на Украйна от сградата Столична община, съобщават от пресцентъра на партията.  

„Напомняме, че мястото на всяко едно чуждо знаме е в посолството, консулството или търговското представителство на съответната държава в нашата Република.“

От Stolica.bg публикуваха видео от свалянето на знамето в YouTube: 

„По-късно днес украинското знаме ще бъде върнато на украинския посланик. Надяваме се с този добър пример на "Възраждане" да покажем, че чуждите знамена трябва да се уважават, а не да се горят“, подчертават от „Възраждане“.

  

Припомняме, че вчера Костадинов избухна и призова за гражданско неподчинение, избори и бунт!
 

"Решението (за оказване на помощ на Украйна), което беше взето днес, напълно делигитимира това НС. То не е на българския народ. Тези хора тук маскираха себе си като чуждестранен слугинаж", категоричен е той.

По думите му те са получавали инструкции отвън.

"От днес нататък ние не признаваме това правителство за легитимен представител на българския народ", каза той.

По-късно обаче знамето на Украйна бе окачено отново на сградата на Столичната община на ул. Московска 33, уточнява "Дарик".

Припомняме, че знамето на Украйна бе окачено вчера на сградата на Столичната община в София. Решението за това предизвика редица спорове през последния месец.  

Припомняме, че на 7 април Столичният общински съвет реши да именува две емблематични места в София - „Героите на Украйна“ и пространство, наречено на името на руския опозиционер, убит в центъра на Москва, Борис Немцов. На същото заседание бе решено и знамето на Украйна да се издига до българското на сградата на Столичната община.  

Областната управа на София върна решението на общинския съвет с аргумента, че са допуснати съществени нарушения на материалноправните разпоредби на законите, които водят до цялостно опорочаване на въпросните актове на Столичния общински съвет. От управата заявиха още, че са постъпили стотици сигнали от граждани. Последва и реакция на руското посолство в България. Въпреки това обаче общинските съветници отново прегласуваха решението.