"Възраждане" повдигнаха завесата за третия мандат

От партията категорични, че ще се опитат да обединят останалите формации в парламента

Отговорни сме не само към нашите избиратели, но и към целия български народ, на който му писна от избори. Искаме да покажем отговорна политическа работа и имаме желание да обедним останалите политически партии. Ние имаме своите политики и бихме търсили обединение. 

Това заяви депутатът от "Възраждане" Цвета Рангелова.

"Възраждане" съвместно с ПГ на "Има такъв народ" внесоха проект на решение в деловодството на НС, с който искат да бъде произведен национален референдум по въпроса със запазването на българския лев.

"Сега е моментът останалите политически сили да проявят разум, а не политически инат", каза Рангелова пред Bulgaria ON AIR.

Тя отбеляза, че президентът Румен Радев би могъл на насрочи референдум много скоро.

"Най-демократично е да питаме българите и каквото реши българският народ - това да се случи", добави Рангелова.

Депутатът от "Възраждане" е на мнение, че ИТН винаги е подкрепяла демократичната форма на референдумите, въпреки че в момента партията има различна позиция - ИТН са "за" еврото.

"Винаги се провежда информационна кампания за българските граждани. Държавата отдели над 10 млн. лв. за провеждане на кампания за приемане на еврото. Може да ги отдели същите средства за информиране по време на предстоящия референдум", обясни Рангелова.

Според нея решението за намаляване на мандатите на Белазелков и Атанасова е било очаквано, защото дни преди да бъдат избрани за конституционни съдии, КС е излязъл с решение, че те няма да изпълнят цял мандат. По думите ѝ е било неразумно предложението за проект на решение с 9-годишен мандат.

Рангелова е на мнение, че промените в Конституцията ще се окажат противоконституционни и на тяхно място "ще останат празни дупки, защото няма да се върнат старите норми".