Независимият депутат Яне Янев е получил информация, че ще бъде взривена колата му като опит за сплашване. Напоследък той започна серия от разкрития за корупция и нарушения по високите етажи на властта, като информацията за източване на ДДС, което стана повод за оставката на Мария Мургина от поста директор на НАП.
Получихме обаждане за това, че се подготвя сплашване чрез взривяване на автомобила на Яне Янев, обясни тази сутрин по бТВ независимият депутат Димитър Абаджиев, който участва в разкритията заедно с Янев. Според него любопитен е фактът, че тази информация съвпада с множество обаждания във връзка с разкритията, които те правят. Абаджиев уточни, че освен това знаят, че срещу тях се готвят компромати.
Човек, който има контакти с ъндърграунда ни каза, че има такава поръчка и целта е била просто сплашване, обясни още той.

От своя страна Яне Янев беше категоричен, че тези опити за покушения няма да го спрат да се бори с корупцията. Много пъти съм плашен при разкриване на една или друга корупционна измама, много пъти след моята кола са карали разни джипове и съм получавал десетки писма за заплахи в качеството си на председател на партия “Ред, Законност и справедливост”, обясни той. Янев добави, че напоследък непрекъснато в парламента го спират депутати, които го предупреждават да се пази. Голяма част от тях са добронамерени и съветът им е, защото засягам големи интереси, обясни още депутатът. Той уточни, че е сигнализирал компетентните служби за готвеното покушение, но отказа да уточни подробности. /БЛИЦ