Лидерът на партия "Ред, законност и справедливост" Яне Янев бе на среща с ръководителите на оперативните отдели на ДАНС, за да се запознае има ли положителни промени в агенцията след освобождаването на Иван Драшков от ръководни функции. Верен на стила си, Янев не пропусна да внесе 3 сигнала срещу мюсюлмански граждани.
Подадох сигнали за няколко неправомерно пребиваващи албанци, които са били задържани по заповед на Йовчев и Драшков, след което незнайно защо са освободени, въпреки че нямат редовни документи, похвали се лидерът на РЗС. Яне Янев е обсъждал и ислямизма в неговия избирателен район Гоце Делчев. "Там има опасно единомислие, което се превръща във форма на терор", поясни политикът. Третият сигнал е за строеж на незаконни джамии в Югозападна България, които били издигнати чрез злоупотреби с европейските фондове, а като пример беше даден САПАРД.
Яне Янев определи разработката "Лияни" като фалшива, която била превръщана в пародия. Партия "Ред, законност и справедливост" нямали нищо против ДПС и членовете й, а се противопоставяли срещу върхушката около тази партия.
Лидерът на РЗС остана доволен от промените в работата на ДАНС, но така и не успя да отговори какво се е променило. Според него ако не е станало това напрежение в държавната агенция, е щяло да продължат висшите арести.
Милан Николов, БЛИЦ