Адвокат Явор Хайтов потвърди пред БЛИЦ, че се познава с обвиняемия бизнесмен Васил Божков от 10 години, но бе лаконичен за отношенията си с него и не разкри нищо повече. Той категорично отрече да стои зад протестите на Мая Манолова срещу премиера Бойко Борисов.

Припомняме, че по-рано днес БЛИЦ съобщи, че се подозира, че Хайтов, който натрупа немалък опит в политиката като зам.-вътрешен министър и народен представител е топлата връзка по оста Манолова - Божков и е помогнал не само логистично за протеста със столчетата пред сградата на Министерския съвет на 23 май.

Хайтов е официален защитник и на сина на хазартния бос Антон Божков, който бе пуснат срещу гаранция от 1 милион лева, след като бе задържан за 24 часа по подозрение, че е участвал в престъпната група на баща си.

"Нямам никакъв ангажимент по организацията на протестите. Имам толкова работа, че не ми остава никакво време за политиката", многозначително обясни Хайтов пред БЛИЦ.

Със сигурност в близките дни пъзелът около дейността на Божков и лицата свързани с нея ще се разплита и ще доведе до множество разкрития.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!