В четвъртък започва делото по жалба на депутата от "БСП за България" Елена Йончева срещу премиера Бойко Борисов и политическа партия ГЕРБ. То е насрочено в открито съдебно заседание в Софийския районен съд.
Повод Йончева да се почувства оклеветена са думите на Бойко Борисов по време на предизборно събитие на 10 март: Бяхме принудени да платим милиони за интервютата на Елена Йончева. Те пък бяха провокирани от обвинения на бившата журналистка, че ГЕРБ краде от програмата за саниране. Тогава, по повод заканата на Йончева, че ще го съди за клевета, Борисов обяви чрез профила си във Фейсбук: С удоволствие ще участвам, а пред медии коментира, че ако се стигне до дело - и финансовите министри, и шефовете на разузнаването при неговото и при управлението на Сергей Станишев, трябва да бъдат призовани в съдебната зала.

Как ще протече делото ще преценява съдебният състав в четвъртък.

От лаконичното прессъобщение на Районния съд става ясно, че Елена Йончева иска от Бойко Борисов и ГЕРБ, сумата от 20 000 лева, представляващи обезщетение за претърпени неимуществени вреди, информира БНР.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!