Йордан Цонев размаха пръст на президента: Не го допускайте! БЛИЦ Live

От уважение към вас и институцията ви ще отправя тази бележка, заяви депутатът

Бях се приготвил да се концентрирам върху предмета на днешните консултации, но няма как да не отмина нелепостта на обсъждането на нашия председател тук, в президентството на тези консултации. Тук не е мястото да се обсъжда който и да е лидер на политическа партия. Второ, да се говорят откровени неистини. 

Това каза депутатът от ДПС Йордан Цонев в хода на консултациите при президента относно следващия служебен премиер. 

Повод за думите му бяха думите на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов, който се заяде с президента, че "ще му се наложи да избира между Господ и човек на Пеевски". 

Радев влезе в тона на лидера на "Възраждане" и заяви, че отношението му към "споменатата личност" било ясно и нямало нужда от повече коментари.

"От уважение към вас и институцията ви ще отправя тази бележка. Моля ви да не го допускате на тези консултации", добави Цонев. 

"Ще отбележа само, че домовата книга , от която трябва да избирате, към нея Пеевски няма никакво отношение. И това мога да го докажа по много лесен начин", каза още той. 

"Нашето мнение, е, че парламент, в който няма определено мнозинство, което да носи отговорност както по отношение на законодателството, бюджета и изпълнителната власт, е меко казано опасен, защото създава лошо законодателство, на моменти вредно, некачествено. 

Опасен, защото в последните 3-4 години сме били свидетели как финансовата стабилност бе почти взривена от полулизъм.

Най-лесното е когато никой не носи отговорност, да бъде популисти. Затова нашето мнение е, че колкото по бърз приключи работата на този парламент, толкова по-малко опасности ще има за законодателството", коментира заместник-председателя на ПГ на ДПС. 

Надявам се да действате по вашите правомощия в най-кратки срокове, каза още представителят на ДПС относно сформирането на кабинета.