Опитите на самоопределилите се за "партии на промяната и протеста" са абсолютни ялови и безпомощни да съставят кабинет. Това заяви в "Панорама" по БНТ Йордан Цонев от ДПС.

По думите му те са показали най-грозното лице на демокрацията.

Според Цонев хората очакват правителство и отговорно отношение.

"Искаме да спасим парламентаризма, много сме загрижени, без него видяхме до какво се стига", каза Цонев. Според него от парламентарната трибуна в момента се лее популизъм, а ДПС са най-конструктивни в пленарната зала.

Йордан Цонев каза, че са били против актуализация на бюджета, но когато са видели, че заради инфлацията без актуализация пари е можело да не стигнат до пенсионерите и здравните специалисти, са решили да подкрепят краткосрочните антикризисни мерки.

Той коментира и темата с въпроса "Коя е Вашата родина-майка?", който президентът Румен Радев постави на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ по време на консултациите при държавния глава. По думите ми с този въпрос Радев е засегнал патриотичните чувства на всички български турци, които живеят у нас.

"Те се гордеят, че са останали в България, когато ги обиждаха, потъпкваха достойнството им и те не отидоха в прародината, а останаха в родината-майка. Да не познаваш собствените си етнически групи и да запиташ лидера им...защо?

Получих есемеси от много хор с много болка от думите на президента, за когото те гласуваха. Не може да зададеш на лидера на тези хора такъв въпрос.

Ще има последствия за българския президент. Няма да го подкрепим. ДПС ще дадат "своя скромен принос" Румен Радев да не спечели втори мандат", закани се Цонев.

"Аз и моето семейство се ваксинирахме. Родителите ми са на над 80 години.
Не сме имали никакви симптоми, всичко беше нормално. Затова съветвам хората - ваксинирайте се, няма да ви излезе трето око със сигурност!
Освен това призовавам и за политически разум и диалог за излизане от кризата", каза още депутатът от ДПС Йордан Цонев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!