"Излизането от политическата криза може да стане само с редовен кабинет и продължаването на работата на Народното събрание (НС) по неотложните теми", това каза зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев след края на срещата с ГЕРБ.

"Според нас тази отговорност е много по-голяма за ГЕРБ, тъй като на два последователни избора са първа политическа сила и получават първия мандат. Ще бъде трудно да обясним на избирателите защо ги закарваме на шести поредни парламентарни избори", каза още той.

Йордан Цонев хвърли бомба за ПП-ДБ по време на срещата с ГЕРБ БЛИЦ TV

"Огледахме кои са въпросите, по които може да започнат разговорите. Имаме пълно съгласие по геополитическата ориентация. Имаме и съгласие по финансовата политика и по разбирането, че страната практически влиза в дългова криза", предупреди Цонев.

По думите му ако един редовен кабинет не положи усилия за финансова консолидация, тя ще ни бъде наложена отвън, тъй като страната ще влезе в процедура по прекомерен дефицит.

Цонев уточни, че по въпроса как и дали може да бъде съставено правителство, това ще се реши на лидерска среща, за която все още няма яснота кога ще се проведе.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук