"Моят вот е изцяло положителен. Гласувах за това да преодолеем политическата криза, гласувах за това да няма повече предсрочни избори. Гласувах да се формира стабилно мнозинство и стабилно правителство", заяви вицепрезидентът Илияна Йотова след като подаде своя вот. Тя предпочете машинно гласуване.

"Има важни въпроси, които трябва да бъдат решавани. Надявам се следващото Народно събрание да заработи бързо и оттам нататък да се сформира правителство", посочи още тя.

По думите ѝ в момента България е на средно ниво, даже малко над горната граница.

"Надявам се на разум, да се продължат добрите практики на служебния кабинет".

Според нея е много трудно да се работи, когато в една парламентарна република не функционира Народното събрание, когато зад правителството няма политическа сила и солидно мнозинство, което да подкрепя неговите решения.

„И въпреки това, служебното правителство постави една много висока летва, която, надявам се, следващия кабинет не само ще прескочи, но и ще увеличи нейната височина. Страната е стабилна в условия на криза. Да, има важни въпроси, които трябва да бъдат решавани. Най-вече с цените и с доходите на хората. Това трябва да бъде и първата задача на следващото Народно събрание. Надявам се то да заработи бързо, бързо да бъде избрано ръководство, за да може да влезе веднага бюджет, той да бъде приет и оттам нататък да се формира и правителство“, смята Йотова.

Тя е на мнение, че страната, в сравнение с останалите европейски страни, е на средно ниво, дори в горната граница по отношение на цени и горива.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук