Журналистът Юлий Москов разказа доста странна случка, в основата на която е служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

„Ще си каза една случка, случила се преди години“, каза Москов в „Пресечна точка“ по Нова тв.

„Тогава гражданинът Бойко Рашков написа жалба до началника на следствието Бойко Рашков срещу мен.

Началникът Бойко Рашков образува срещу мен две следствени дела.

Извинете…

Аз отидох при главния прокурор Никола Филчев и всичко приключи много бързо. Пука му на него за Рашковци. 

Аз на такъв човек като Рашков не мога да вярвам, но явно офицерът Румен Радев търси точно такива хора“, каза още Москов.

„Бойко Рашков и Бойко Борисов не са на един ринг. Те нямат общ спор. Рашков е една обикновена маша в ръцете на офицера президента Румен Радев. Момче за всичко, за мръсни поръчки. Защото всичко, което в момента се случва в България, е унизително за страната ни. 

Рашков е бил началник на Националната следствена служба и като върховен следовател знае как се провежда разследване и кое е доказателство, кое е факт и кое клевета. Той добре знае как се контролират СРС-ата, къде са оставени следите и как могат да се видят. Той в момента се занимава с клевети, с клюки от Женския пазар. Той до сега не е показал едно доказателство за онова, което говори“, каза още Юлий Москов.

„Не знам той като юрист как си представя правовата държава. Още по-странното е, че този човек не отива в прокуратурата, не внася и нещо в съда. Той обикаля като цветарка от студио в студио да обяснява някакви неща, да говори изумителни неща. Казва, че Бойко Борисов щял да яде хора. Така не се говори дори в Африка! Представяте ли си в каква държава живеем!?, коментира той.

„В този случай може би някой лекар трябва да се произнесе, защото става дума за някакви ментални проблеми“ допълни той.