Писмо, изпълнено с лъжи, рисуващо страната ни във възможно най-черните краски, изпратиха до US Конгреса платени пионки на повикване, чието най-малко общо кратно са финикийските знаци, щедро раздавани им в миналото, а на част от тях и в настоящето от банкера беглец Цветан Василев, пише "Монитор".

„Възванието“ бе публикувано от финансирания от БГ Мадоф сайт на агента на ДС Академик Огнян Стефанов - „Фрогнюз“, и веднага бе разпространено от сайтове от периферията на Фабриката за фалшиви новини, създадена от другарчетата на Василев - Иво Прокопиев, Огнян Донев и Сашо Дончев.

Самият Стефанов е сред осмината, подписали се в писмото, като сред останалите, сложили парафите си, са също Асен Йорданов от сайта на рекет на кметове „Биволъ“, „личният писач“ на Цветан Василев, който след бягството му се преквалифицира в блогър, списващ „Трансмедия“ - Мирослав Иванов, и Люба Кулезич – печално известната водеща, станала скандално позната с хонорарите си от 50 бона на месец от Цветан Василев и пластичните операции, поети за сметка на финансирани от него медии.

Компанията е „обогатена“ от Весислава Танчева, която според статията е журналист, а всъщност е известна само като гост, и то под наслова „пиар експерт“ на предавания на BiT във времената, в които те бяха финансирани от Василев. Както и от председателя на НПО-то на хранилка при Българския Мадоф „Боец“ - Георги Георгиев. Георгиев, по чиято инициатива всъщност е изпратено посланието, стана известен със снимката си във Фейсбук на кафе с Василев в Белград.

Цялата новина четете само в Агенция Монитор.