Заместник-кмет на община Родопи, Пловдивска област, напусна поста си, предаде кореспондентът на Агенция на БЛИЦ в града. Иван Клинчев, който досега отговаряше за образованието и екологията в общинската администрация, бе излъчен от ЛИДЕР.
Новосформираната управляваща коалиция в общината, обединяваща ДПС, Атака, БСП и земеделците, отлюспи младия администратор. Пожелавам на управляващите в община Родопи да направят и те поне още един проект по схемата за регионално развитие като този, който аз направих и който в момента чака одобрение на второ ниво, коментира Клинчев. Става дума за ремонт на 6 селски училища на стойност 5.8 млн. лв. Сумата е значително по-голяма от общите капиталови разходи на общината за цяла година.
Уникалното по характера си ново мнозинство в община Родопи се сформира преди месец. Веднага след това Димитър Василев и Иван Ранчев бяха принудени да се оттеглят от постовете на председатели на общински комисии. От бордовете на две общински фирми – АХМСС и Спектър, доброволно се оттеглиха и други общински съветници от групата на ЛИДЕР. Димана Тодорова, БЛИЦ