Започват преговорите на представители на "Има такъв народ" (ИТН) и на ДПС за съставяне на кабинет. 

"Благодарим, че се отзовахте на нашата покана. За нас винаги основният противник е бил ГЕРБ и моделът им на управление и затова няма да се виждаме с тях", поде Виктория Василева. 

Тя заяви, че ще представи приоритетите на ИТН и иска да чуе мнението на представителите на ДПС. 

"Благодарим за възможността да се видим с ръководството на парламентарната група на партията с най-много народни представители в парламента", поде Мустафа Карадайъ.

Той приветства диалогичността на ИТН.

"Добра е средата, която е създадена в 46-тото Народно събрание. Има добра основа за диалог", добави той и призова всички отговорни политически партии в парламента да се възползват от тази ситуация.

"Нека заедно очертаем дневния ред на обществото и така да направим дневен ред на НС и едно бъдещо управление".

"Безспорно това нещо минава и през оценка на изминалите периоди. Една реална, отговорна оценка, за да може на база на нея да се очертаят и бъдещите действия, които евентуално биха могли да се предприемат", каза още той. 

"От наша страна представлява интерес да чуем приоритетите ви и в най-общ план намеренията как ще се постигат те. Надяваме се на добър разговор", заяви Карадайъ.

Тошко Йорданов, Филип Станев, Виктория Василева и Ивайло Вълчев водиха преговорите от страната на "Има такъв народ". При тях пристигнаха Мустафа Карадайъ и Йордан Цонев от ДПС.

През изминалите два дни хората на Слави Трифонов вече се срещнаха с колегите си от "Демократична България, "Изправи се БГ! Ние идваме!" и БСП. На преговори не са поканени само представители на партия ГЕРБ-СДС.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!