Заради заплахите на US конгресмен: Джамбазки поиска среща с Херо Мустафа

Интересно ми е в качеството си на каква иска санкции срещу България? Доколкото ми е известно, САЩ не са страна член на ЕС, нито пък е страна по този спор, чуди се националистът

"Госпожата очевидно не знае, че нас санкции не ни плашат, особено ако цената са човешките права на македонските българи. Този път посолството на САЩ в София ни дължи много сериозен отговор, който ще поискаме на среща с посланика" - написа във "Фейсбук" Ангел Джамбазки от ВМРО, по повод скандалните думи на US конгресмена Клаудия Тени. Ето какво още добавя Джамбазки:

Намерението на госпожа Тени да налага санкции на България, в полза на болшевишките и коминтерновски тези, изключително иновативна, „приятелска“ заявка отвъд океана. Член на американския конгрес ни плаши със санкции, ако не се откажем да защитаваме правата и законните интереси на потисканите в Република Северна Македония македонски българи, ако не изоставим историята, миналото и самоопределението си? Изключителна демократично начинание.

Може би следващата стъпка ще бъде резолюция в Конгреса на САЩ, която да поиска американска бомбардировка над България за мир?

Приятелска американска бомбардировка над натовски съюзник? В полза на белградските и кремълските интереси в РС Македония. Мъдра и грамотна балканска дипломация на високо ниво.

Изобщо в последните няколко дни антибългарските новини и съобщения от интервюта с високопоставени лица в американската администрация се увеличиха драстично.

Анализ: България не трябва да прави абсолютно нищо за РСМ, а ЕС да върви по дяволите

Но тази заигравка с българския национален интерес, от страна на госпожа Тени, не е някаква изненада. Само ще отбележа, че (съвсем случайно) тя е единствената американка в Генералното консулство на Югославия?

Очевидно е мотивирана подходящо от фалшивата югославска историография, за да говори за „македонско малцинство“. Явно не е запозната с тормоза, мъченията и убийствата, които извърши просръбската комунистическа власт в Югославия, над македонските българи, за да създаде „македонска“ нация.

Явно не е и на ясно, че псевдоорганизации като ОМО „Илинден“ са сепаратистки, платени от Белград и живеят, за да обслужват с антибългарските си тези македонистките интереси.

Интересно ми е в качеството си на каква иска санкции срещу България? Доколкото ми е известно, САЩ не са страна член на ЕС, нито пък е страна по този спор?

Държа да Ви изясня нещо, ние не се плашим от санкции. Югопохватите срещу страната ни не са новост. Свикнали сме. Зад нас стои историческата истина, а зад Вас болшевишки тези.

Република България не е подмандатна територия, нито провалена държава от третия свят. Ние сме суверенна държава, с вековна култура, традиции, история и национално самосъзнание, член на ЕС и на НАТО, която защитава националния си интерес и няма да отстъпи пред каквито и да е форми на изнудване.