Кандидатът на ПП ГЕРБ в Пловдив - Здравко Димитров-Зико, коментира пред БЛИЦ убедителната преднина, с която води на изборите за местна управа. 

"Вярвам в победата. Убеден съм, че Пловдив ще бъде управляван по различен начин. Видяхме вота на пловдивчани", поде Димитров.

"Разликата между мен и другия опонент е голяма. Аз мисля, че на балотажа ще запазим и увеличим резултата. Искам да декларирам, че ще се вслушам във всички, които дават позитивни съвети за развитието на града и ще бъда кмет на всички пловдивчани", заяви Зико.

Попитан как ще коментира това, че снощи социолозите дадоха преднина на Дани Каназирева от "Съюз за Пловдив"и огласиха, че е на второ място, а днес стана ясно, че ще се яви на втори тур срещу Славчо Атанасов, кандидат от коалиция НФСБ-ВМРО, Димитров каза, че не желае да коментира други партии. 

Той призова пловдивчани да бъдат активни и да гласуват за балотажа. 

"Пловдив няма време за губене, притиснати сме от бързите темпове на икономическо развитие и нарастване на населението, ние трябва да се справим с всички произтичащи от това промени", каза той.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!