Жега и в парламента, депутатите с пореден опит за...

Изслушването на министър Коритарова и на председателя на УС на АПИ Йордан Вълчев отпадна два пъти от седмичната програма на Народното събрание заради техни неотложни ангажименти

Парламентът ще изслуша служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и председателя на Управителния съвет (УС) на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) Йордан Вълчев.

Изслушването е относно напредъка на строителството на Автомагистрала „Хемус“ и напредъка в процедурите по започване строителството на Автомагистрала „Черно море“. Това е първа точка от програмата на Народното събрание за днешното пленарно заседание. 

Изслушването на министър Коритарова и на председателя на УС на АПИ Йордан Вълчев отпадна два пъти от седмичната програма на Народното събрание заради техни неотложни ангажименти. 

Служебният регионален министър, заедно със служебния министър на околната среда и водите Петър Димитров, ще дадат информация пред народните представители и по казуса с Курортен комплекс „Алепу - Бриз вилидж“.

В програмата е включено и изслушване на служебния министър на образованието и науката Галин Цоков относно подготовката, провеждането и резултатите от Държавните зрелостни изпити през учебната 2023/2024 г. Изслушването беше планирано за вчерашното заседание на Народното събрание, но заради изчерпване на пленарното време, депутатите решиха то да остане за днес.  

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!