Жега на жълтите павета заради Стефан Янев! Недоволни поискаха оставката на...

Ние във война не искаме да влизаме, заявиха протестиращи пред БЛИЦ, коментирайки защо Тодор Тагарев не подходящ за поста военен министър

Протестиращи започнаха да се събират в пространството около Министерски съвет.

На извънредно заседание Кирил Петков ще поиска ремонт на кабинета и да внесе в деловодството на парламента оставката на Стефан Янев. Очаква се парламентът да я гласува утре.

След като се обяви за жертва на политическа атака, Стефан Янев отказа да подаде оставка, защото за него това е процедура, която ще покаже колко са единни коалиционните партньори.

"Не очаквайте аз да подам оставка в тази геополитическа ситуация. Отговорностите ми на министър на отбраната не го предполагат. Доколкото оставката ми е въпрос вече единствено на процедура, разчитам на коалиционните „партньори“ и политическата сила, която уж ме подкрепяше, да придвижат нещата по съответния ред" - така той задължава Кирил Петков да подложи оставката му на гласуване в пленарна зала.

Междувременно с обръщението си до българския народ и защита на националния интерес, Стефан Янев събра окуражителна вълна около себе си, а очертаващото се мнозинство иска той да остане на поста военен министър, заради геополитическата обстановка и конкретните ангажименти за превъоръжаване и модернизация на армията.

Петков поиска оставката на Стефан Янев ВИДЕО

Пред министерски съвет започнаха да се събират хора, там е и Тихомир Василев, който гравитираше около Мая Манолова и Настимир Ананиев. Появи се на протеста на Възраждане срещу зеления сертификат. 

Сега е активен в това правителството на Кирил Петков да подаде оставка, а Стефан Янев да запази поста си.

Ето какво каза Тихомир Василев пред БЛИЦ:

"Започваме сега и Бог знае кога ще свършим, има още две заявени събития и ще се слеем всички в 18:00 часа пред министерски съвет, заради оставката, която иска Петков на Янев. Сега се събираме пред палатката на "Системата ни убива". 

Радев с първи коментар за поисканата от Кирил Петков оставка на Стефан Янев
 
Стефан Янев е единственият адекватен от правителството и го подкрепяме за българските политики. Грешка е да се маха той и да се сложи Тодор Тагарев, който ще прати батальон в Украйна. Ние във война не искаме да влизаме, тя не е наша. Искаме оставката на това правителство за „цялостно творчество“ - завърши Тихомир Василев.
 

На въпрос, че ще падне и партията мандатоносител на бившия му съратник Настимир Ананиев, той заяви:

"Да се оправя, така си е послал" - с което разкри, че вече имат различни пътища, след като Ананиев предложи партия "Волт" на Кирил Петков и прибира субсидията заедно с Константин Бачийски от "Средна европейска класа".

Ще видим дали Кирил Петков ще слезе при протестиращите в подкрепа на Стефан Янев, както го направи на недоволството срещу зеления сертификат под знамената на партия Възраждане.


 
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ