Желязков издаде защо кабинетът, предложен от ГЕРБ, не мина ВИДЕО

За съжаление след изборите не получихме това, което се очаква от зрели политически субекти, заяви той

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и част от депутатите му са в Пловдив. Те присъстват на Регионална академия "МГЕРБ за твоя регион".

Събитието се провежда в Пловдив, а форумът се организира от фондация "Ханс Зайдел" и Сдружение "Граждани за Европейско Развитие на България".

Сред основните теми на форума ще са енергийната стратегия на България, дигитализацията на общините, иновациите, както и младежките политики.

"Моят апел е този - не позволявайте на никой да ви внуши, че не ставате или не сте легитимни", обърна се Георг Георгиев към младежкия актив на партията.

И допълни, че единствената легитимна партия в държавата, е именно ГЕРБ.

"Онзи ден старият нов председател на Европейската комисия (ЕК) каза, че това, което очакваме да бъде Европа е огледало на чувствата и усещанията на европейците в днешния ден. А те са изпълнени с тревога, неизвестност и несигурност сред младите хора.

Заради това ангажиментите трябва да бъдат насочени към бъдещето" - това каза пък Росен Желязков, който взе думата преди Борисов.

"ГЕРБ иска след всички несполучливи опити от 2021 г. за създаването на стабилен кабинет и след пропадането на ротацията, то ние искахме да създадем правителство на споделената отговорност. 

За съжаление след изборите не получихме това, което се очаква от зрели политически субекти. Заради това и предложихме правителство на малцинството", каза Желязков, чийто кабинет не получи необходимата подкрепа в Народното събрание (НС).

"Отиваме на поредните избори" - категорично заяви той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!