Любимата ми песен на Лили Иванова е ветрове - хубава, драматична, музикантска, а тя пее страхотно. Не съм гледал другите на кои песни стават, но предполагам на всички. Лили Иванова заслужаваше това нещо и се надявам бивши, настоящи и следващите политици да се забавляват на нейните песни. Това разказа председателят на НС пред Нова тв по повод концерта на естрадната прима, който бе посетен от него и целия политически елит. 

"Не съм гледал компанията, но мисля, че беше публиката, която Лили заслужава. Меломаните са обединени от насладата от музиката", сподели още той. 

Желязков заяви, че е ясно, че проектокабинетът на Мария Габриел носи същото послание като нея. Председателят на НС знае вече кои са основните лица в правителството, което тя ще предложи. 

"Лицата в него са неполитически натоварени хора, с висока експертиза и необходимите ценности, които отправят ясни послания".  

Кабинетът на Мария Габриел ще включва "7-8 човека на ГЕРБ, от 0 до 5 на ДПС и останалите ще бъдат на ИТН", констатира водещата, а председателят на НС не отрече. 

Той коментира и скандалите около оставката на Иван Гешев.

"Недопустимо е политическото въздействие в съдебната система. Аз не знам какво имате предвид под "връзки". Деси Атанасова каза, че се е чула с Гешев и не виждам това да е извън реда на нещата. Председателят на една от политическите групи и главният прокурор говорят институционално", посочи още председателят на НС. 

"Разговори се водят не днес, а последните дни и съм сигурен, че ще се водят и утре. 7 дена консултации. За това е дадена тази заявка от Конституцията. Тези дни са за това. В други държави срокът е 3 месеца. Такива срещи се водиха и вчера, водят се днес, ще се водят и утре.

Ако по политически съображения е казано, че няма да се подкрепи мандата на една партия, не означава, че пътя, който сме извървели и срещите, които сме имали, правим консултации какво би било ако се стигне до втори и трети мандат", разкри Желязков.

По повод информацията, че в рамките на неделния ден са се водили разговори между лидерите на „Продължаваме промяната - Демократична България" Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, Желязков заяви, че е сигурен, „че се обсъждат всички варианти, като не съм чул някоя от партиите да е изневерила на някои от предварително дадените си заявки „червени линии” за това  с кой мандат, по какъв начин не би могла или кой би могъл да бъде премиер".  

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук