Красимира Дренчева, която бе част от групата на „Възраждане“ в Общински съвет – Ловеч, напуска партията и групата, но остава общински съветник, заяви тя за БТА.

„В петък без предупреждение и без обяснения Костадин Костадинов свали доверието си от мен, като ме изхвърли от администрираната от мен страница „Възраждане“ – Ловеч“. Това се тълкува като сваляне на доверието на партията към мен. Без съмнение това е отзвук от събитията, които се случиха в петък в парламента. П

ри това положение за мен няма друг вариант, освен да напусна партията, в чието създаване участвах и съм работила за развитието ѝ от ден първи до петък тази седмица“, каза Дренчева.

Красимира Дренчева е съпруга на народния представител от Ловешка област Николай Дренчев, който заедно с Иво Русчев и Александър Арангелов бяха изключени от парламентарната група на „Възраждане“ в петък. 

„Хората, които са гласували за „Възраждане“, могат да разчитат на мен. Аз съм същата, каквато съм била до петък, а и в последните 10 години. Вярвам в идеите и в каузата „Възраждане“. Всички мои довчерашните съмишленици са ми съмишленици и днес.

Принципите ми са същите. Не се чувствам предател, не съм предател. Напротив, чувствам се предадена от доскорошен приятел и съратник“, посочи Красимира Дренчева. 

По думите ѝ избирателите в Ловеч са припознали „Възраждане“ в много голяма степен благодарение на нейната работа на местните избори.

„Костадинов много пъти мина край Ловеч, но не намери време да влезе в града дори за една снимка в полза на кампанията. Кампанията я водихме на мускули основно с лични финансови средства и изцяло с труда на ловешката организация“, добави Дренчева. 

Предстоящата седмица Дренчева ще внесе в канцеларията на Общинския съвет заявление за напускане на групата на „Възраждане“.

В Общинския съвет в Ловеч „Възраждане“ вече ще има само един представител. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук