Жесток скандал и разцепление! Ген. Атанасов скочи на Христо Иванов заради подкрепата му към Доган

Проблемите в ДПС са вътрешнопартийни и Движението трябва да ги разреши само, ме бива да се топлим на чужд гръб, каза генералът

Човекът, който отиде с лодка да превзема сараите в "Росенец" - Христо Иванов, се оказа, че държи най-много на Ахмед Доган. Нещо повече - заради почетния председател на ДПС Иванов дори влезе в тежък сблъсък с най-верния си другар Атанас Атанасов, пише Стандарт нюз бг.

Малко след като Христо Иванов се произнесе в "Свободна Европа", че е нужен тактически съюз с Ахмед Доган за "елиминирането на Делян Пеевски", Атанас Атанасов светкавично отговори в същото издание, като се обави категорично против. 

"Проблемите в ДПС са вътрешнопартийни и Движението трябва да ги разреши само", каза Атанасов

„Ние не бива да вземаме страна. Защо трябва да се обединяваме срещу някого“, изтъкна Атанасов, противопоставяйки се на идеята на Христо Иванов.

На въпроса ще работят ли с Доган срещу Пеевски Атанасов директно заявява: „Не е добре да се греем на чужд огън“.

Атанасов каза още, че ПП-ДБ трябва да работи с легитимни представители на останалите политически сили, а в момента не се знае кой наистина представлява ДПС. И с двата лагера обаче - този на Пеевски и този на Доган, ПП-ДБ има „сериозни разминавания“.

„Трябва да приемем, че ще работим с тези, които са против Пеевски в ДПС. Тактически. Дори и после някой да бъде посочен, че е неморален“, откровено каза по-рано Христо Иванов.