Вие сте едър мъж, с хубава брада като Леонид от филма "Спарта". Това заяви от парламентарната трибуна в обръщение към Стоян Мирчев от БСП депутатът от ИТН Филип Станев. 

С едро тяло и заешко сърце, не всявайте интриги, стига с тия циркове. Нека се оправим с тоя малък бюджет, станахме за смях на в цяла България", завърши той и слезе от трибуната.

Изведнъж започнаха скандирания "Горчиво", докато Тошко Йорданов се качваше на трибуната.

"Хора, точно БСП да говорят в този смисъл, при положение, че вие бяхте в брак и с ДПС и имахте управление с тях е недопустимо. Вие сте доста шавлива политическа булка, бе хора", каза той и добави: 

"Господинът там с брадата. Ще ви кажа нещо. Маймуната помни три минути. Вие обаче май и с толкова не се справяте", поде той.

"В момента ГЕРБ не гласуваха, ДПС си смениха посоката и си държат за 120 лева, а за това нещо гласувахме както ние, така и ДБ. Моля господина с брадата да ходи на уроци по запаметяване, за да увеличите времето за 3 минути по помнете, защото иначе сте за зоопарка", отсече той и седна на мястото си.

На трибуната се появи и трети представител на ИТН - Светослав Балабанов: 

"Три дни ви слушам глупостите на вас от ляво. Нека да приключим тези безсмислени дебати и минем към активна работа и да гласуваме тази част от бюджет", призова той и добави: 

"Мислехме, че г-н Свиленски е апаратчикът на групата, а то е г-н Мирчев".

От БСП поискаха от ИТН да получат наказание за непристойно поведение. На трибуната се качи и Филип Попов от левицата:

"Хубаво е, г-жо Митева, да си влезете в ролята най-накрая, и когато тук от тази трибуна, се сипят обиди, да накажете този, който го прави. Има толеранс към вашата парламентарна група. Вие сте първа сред равни, но сте избрана от цялото Народно събрание. Трябваше да накажете г-н Тошко Йорданов, когато обиди колегата", отсече той. 

"Трябваше да приложите правилника и да го накажете. Че брак е имало - имало е, въпросът е, че армаганът е мизерстването на българските пенсионери и вие имате възможност да я прекратите", завърши речта си той.

След него Георги Свиленски поиска от председателката на парламента да наложи наказания на ИТН и нарочи един от "момчетата зад Йорданов" за палячо. Това вбеси Митева, която поде с вик:

"Вие нарушавате правилата първи и това е всеки ден. Наказвам Филип Станев, наказвам Тошко Йорданов, но и вас заради думата "палячо". Това е недопустимо", каза тя.