Жестоки драми между ПП и ДБ! Атанасов напира за властта, заради...

ПП напъват да са опозиция, а ДБ пък искат мандата - генералът се опасява, че това ще бъде последното му НС

Съпредседателите на ПП Асен Василев и Кирил Петков смятат, че ще спечелят, ако останат в опозиция. Коалиционният им партньор ген. Атанас Атанасов обаче се опасява, че това ще бъде последното му Народно събрание (НС) и настоява да вземат папката с проучвателния мандат. Това съобщават депутати от коалицията, цитирани от “Труд news”.

Според Асен Василев “в този парламент няма проевропейско, антикорупционно мнозинство, и съответно ще бъде невъзможно да се състави правителство”.

Преди това Николай Денков заяви, че този парламент е като “плаващи пясъци - война в ДПС, разцепено БСП, разпаднало се “Величие”.

Всичко това прави много нестабилна ситуацията и аз мисля, че би било пълна илюзия някой да се опитва да прави стабилно правителство”, каза той по повод разцеплението в ДПС, станало причина мандатът да стигне до тях.

Кирил Петков обаче обяви, че разговорите с ДБ за втория мандат продължават.

Въпреки разнопосочните мнения, ППДБ едва ли биха събрали подкрепа. Причината е, че дори да получат обещаната от ДПС на Доган, липсва достатъчна убеденост в другите парламентарни сили.

От БСП поставиха условие, че биха преговаряли, ако се говори за надпартиен, срочен кабинет по приоритети. Ако Николай Денков отиде да го вземе, разговорът с тях щял да приключи.

От ИТН увериха, че ще отидат на разговори с ППДБ, но поддържат и тезата, че ако третият отиде при тях, шансовете за неговата реализация са най-големи.

А лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов вече заговори за предизборна кампания. С пост във фейсбук, осъждащ нападението срещу Доналд Тръмп, той заяви: “Разчитаме на политическа зрялост в предстоящата предизборна кампания без език на омразата.”

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!