Акад. Николай Денков направи изявление пред медиите преди Националния съвет на коалиция "Продължаваме Промяната-Демократична България".

"Този парламент е като плаващи пясъци, война в ДПС, разцепено БСП, разпаднало се "Величие", каза той.

БЛИЦ припомня, че коалицията "Продължаваме Промяната-Демократична България" се събра на Национален съвет. Очаква се там членовете да решат как да процедират след връчването на втория мандат от президента.

Коалицията стана втора по численост парламентарна група, след като от ДПС бяха изключени няколко души, а други пожелаха сами да напуснат. В ПГ на Движението останаха едва  23 от 47 депутати, което им отреди четвърто място в НС.

Така ПП-ДБ, със своите 39 народни представители, следва да получи папката с втория мандат от Румен Радев. Трета политическа сила е "Възраждане" с 38 депутати. ГЕРБ-СДС вече получи първия мандат, но не събра необходимата подкрепа за кабинет с премиер Росен Желязков.

Заявките на ПП-ДБ бяха, че те няма да се коалират с ГЕРБ, ДПС и "Възраждане". Съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов в петък заяви, че коалицията има план, но не може да оповести подробности за него.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!