8 дни преди началото на кампанията вече са ясни някои имена в листите на партиите за предстоящите парламентарни избори на 4 април, предаде БНТ.

Пъзелът около кандидатските листи започна да се подрежда. Промени ли COVID кризата листите? Заложиха ли партиите на повече експерти? Да погледнем известното до тук. Номинациите в ГЕРБ приключиха. Управляващите дадоха заявка: имената на кандидат-депутатите ще бъдат ясни до 2 март. ГЕРБ не са обявили официално водачите на листи. Очаква се Борисов да поведе партията си в два избирателни района - традиционно в 25-и МИР в София, и в Пловдив. Така би се очертала една от лидерските битки - между премиера и председателя на БСП - Корнелия Нинова.

В надпреварата за Пловдив се спряга и съпредседателят на друга коалиция, а именно Христо Иванов от ,,Демократична България".

Очаква се вицепремиерът Томислав Дончев да поведе листата на ГЕРБ в родния си град Габрово. Там той би се сблъскал с Крум Дончев от БСП.

Интересна битка се очертава и във Велико Търново. Здравният министър проф. Костадин Ангелов може да бъде първи кандидат-депутат на ГЕРБ. Срещу него ще се изправи бившият втори в ГЕРБ и настоящ председател на Републиканци за България - Цветан Цветанов. Традиционно досега Цветанов водеше листата във Велико Търново. БСП ще заложат на Явор Божанков.

За първи път ГЕРБ на парламентарни избори се явява в коалиция - със СДС. И тук има неизвестни - ще води ли листа лидерът на партията Румен Христов и къде, както и колко избираеми места ще получат сините.

105 представители на гражданите ще бъдат част от листите на ВМРО - стана ясно днес. Не е ясно все още коя листа ще води лидерът Красимир Каракачанов. Сред останалите имена са Боян Чуков, който вчера напусна БСП, икономистът Кузман Илиев и ръководителят на ансамбъл "Българе" Христо Димитров.

"ВМРО не води мръсна кампания и не води компроматна кампания. Разбира се, не остава длъжна на никой, който се опитва да използва такава срещу нас. Нашата кампания ще бъде позитивна на базата какво сме направили и какво трябва да се прави за България. Битката няма да е лека, но съм убеден, че за пореден път ние ще се справим по най-добрия възможен начин не в името на това да се реализира някой за някакъв, а в името на това да продължи един курс на политика, който ще бъде спирачка за безхарактерните политици, които са готови да отстъпват от нашите национални интереси", каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

ДПС продължава подреждането на листите. От там, ни увериха, че до неделя ще бъдат готови. Не са обявени официално имената на кандидат-депутатите от новата коалиция "Воля" и НФСБ, от Изправи се.Бг/Мутри вън и от "Има такъв народ".

Слави Трифонов обяви, че днес в 19 часа ще каже нещо важно. А отстранената от партията на Трифонов заради кафе с Борисов - Росица Кирова най-вероятно ще оглави листата на ГЕРБ във Видин.

АБВ успяха да привлекат доц. Мангъров. Най-вероятно и друг известен лекар ще влезе в кандидатска листа - пулмологът Александър Симидчиев, но все още не е ясно от коя партия.

Къде ще бъдат всички лидерски битки - отговорът ще бъде ясен на втори март, завършва материалът си БНТ.