Огнената стихия в хисарското село Старосел вече изпепели 6 къщи. В тях не е имало хора. Само в една е живеела възрастна жена. 

Пред БЛИЦ кметът на община Хисаря инж. Пенка Ганева се ангажира да я настани някъде. Кметицата каза още, че е поискала хеликоптер от областна управа или от министерството на отбраната. Такъв ще бъде пуснат от авиобаза Крумово, но всички се опасяват да не стане много късно, докато дойде Кугър-ът.


Хората са в паника. Ганева е на място. Пожарникари и доброволци се борят с огнения ад, но по думите на кметицата трябва всичко да се облее обилно с хеликоптер, тъй като докато се изгаси на едно място, пламва на друго. 

Опасен пожар върлува и в съседното село Кръстевич, който е близо до стопанския двор. Оттам започват къщите на хората. Пожар има и край Бунтовна. каза още кметицата. 

Междувременно бе съобщено за трагедия с двама горски служители, които са загинали при гасенето на пожара край санданското село Петрово.

Все още не е ясно как е настъпила смъртта им. Известно е, че жертвите са били част от група от Югозападното държавно предприятие (ЮЗДП). 

Огнената стихия е обхванала около двадесет декара широколистна гора. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Оператор: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ.