Лекият автомобил Волво XC60, с което 18-годишният Жечко Кюркчиев блъсна и уби 22-годишна жена в сряда вечерта в Шумен, е изгорял на паркинга на полицията в нощта на четвъртък срещу петък, пише ШУМ.БГ.

За инцидента се води отделно досъдебно производство.

Окръжният прокурор на Шумен Орлин Куздов отказа да отговаря на каквито и да е въпроси по темата и насочи към пресцентъра на главна прокуратура София.

По данни на ШУМ.БГ, лекият автомобил, оставен за съхранение в склада на МВР в Царев брод, не е възможно да се самозапали, тъй като веднага след катастрофата огнеборците са отстранили неговия акумулатор.

Съдът в Шумен пусна дрогирания шофьор, убил младо момиче, а причината е ...

До колата убиец има и други катастрофирали автомобили, но със следи от пожар е единствено Волвото. Местни хора разказаха, че пожарът е станал в петък около 2,00 ч. сутринта.

Те също недоумяват, как може да възникне инцидентен пожар там, след като обектът е с 24-часова въоръжена охрана.

Според запознати, в момента се изяснява причината за запалването на Волвото - дали пожарът е тръгнал от техническа неизправност, или има умисъл.

Припомняме, че в петък Жечко Кюркчиев беше освободен под домашен арест. Причина за това е, че кръвната проба на младежа е показала, че той не бил употребил наркотици, а показанията от дръг теста адвокатите му оправдават с упойка от зъболекар.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук