По искане на Софийска районна прокуратура, Софийски районен съд задържа под стража 32-годишния Димитър Софрониев, противозаконно попречил на полицейски служители да изпълнят служебните си задължения и извършил хулигански действия.

Мъжът е привлечен към наказателна отговорност, за това, че на 30.01.2023 г. около 12,10 ч. на бул. „Рожен“ в гр. София, противозаконно е пречил на полицейски служители да изпълнят служебните си задължения, като не спрял с управлявания от него лек автомобил, марка „БМВ“, на подадените светлинни и звукови сигнали от страна на полицаите.

Снимка: Булфото 

От кръстовището на ул. „Ген. Никола Жеков“ с ул. „Народни будители“ до кръстовището на ул. „Чудомир“ и бул. „Ломско шосе“ в гр. София, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като шофирал с висока скорост, не спазвал правилата за движение, пътните знаци и светлинната сигнализация.

По този начин Софрониев създавал опасност за живота и здравето на останалите участници в движението и на пешеходците и реализирал ПТП с паркиран лек автомобил марка „БВМ“. Опитал да продължи движението на управлявания от него автомобил, а след това се заключил в колата си. Деянието извършено в условията на опасен рецидив и се отличава с изключителна дързост.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпления по чл. 270, ал. 1 от НК и по чл. 325, ал. 3,  вр. ал. 2 , вр. ал. 1 от НК, за които се предвижда наказание „лишаване от свобода“. Д.С. беше задържан за срок до 72 часа.

Днес състав на Софийски районен съд се съгласи с доводите на наблюдаващия прокурор, че Димитър Софрониев може да се укрие или да извърши друго престъпление и му наложи най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“.

Мярката подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук