Моята внучка не е убийца, тя е прекалено възпитана. Изучи се. Аз не съм възпитала убийца. Пледирам към всички - мярката ѝ да бъде променена, да бъде пусната на свобода, да си гледа децата.

Това каза Теодора Трифонова, баба на Габриела Славова, обвинена в убийството на съпруга си Пейо Пеев. 

"Не съм виждала записите от колата и не им вярвам. Научила съм внучка ми и дъщеря ми да се пазят от лошите хора. Много лъжи се изговориха, много неверни неща. И двете са невинни, не са убивали никого", категорична бе Трифонова пред NOVA.

До момента разследващите предполагат, че двете жени първо са удушили 44-годишния Пеев в автомобила му, а след това опожарили превозното колата с тялото му. Проверява се дали има и други, замесени в укриването на следите от престъплението.

Първоначално Габриела беше под "домашен арест" с решение на първа инстанция, но Софийският апелативен съд измени мярката ѝ. 

В ареста е и майка ѝ - Красимира Трифонова, която също е обвинена за убийството на Пейо Пеев. 

Габриела и Пейо имат две деца. За бащинство на второто - 7-месечно момченце, претендира бившият депутат от ПП Велико Минков. Днес в съда той каза, че се интересува от съдбата на майката на своето дете. По думите му, вече са взети ДНК проби.

"Вероятно ще иска да бъде под домашен арест. Сигурно ще иска да гледа 7-месечния ни син вкъщи, но това е неприемливо за мен. Може би в залата ще се разбере за психическото ѝ състояние, ще се произнесат специалисти.

Очаквам до 7 май най-късно да излезе резултатът от ДНК теста, който да докаже, че аз съм бащата на второто ѝ дете. Адвокатът ми обаче твърди, че процедурата може да се забави. Вече видях детето си, нямам притеснение за него. Просто искам справедливост", заяви той.

Минков имал връзка с обвиняемата, която приключила, докато Славова все още носела сина му в утробата си. За баща на детето обаче се счита убитият Пейо Пеев, тъй като обвинената за убийството му сключила брак с него седмици преди раждането.

Пеев е припознат и като баща на по-големия син на Славова. Тъй като тя е с повдигнато обвинение в убийство и е задържана, в момента грижи за бебето и по-голямото му братче полага майката на Пейо Пеев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ