Банда роми нападнаха с брадви и вили семейство в Лом, предаде BulNews. Сигнал за екшъна е подаден тази нощ, около 1 часа, на спешния телефон 112, съобщиха от полицията.

Веднага след съобщението на адреса пристигнали екипи на полицията и спешни медици.

На място униформените установили, че в основата на конфликта, който прераснал в побой, е стара вражда. По неофициална информация всичко започнало в събота вечерта. Тогава в дискотеката в Лом между двама братя на 24 и 26 години от кв. „Младеново“ и група роми, живеещи в района на стадиона, възникнал скандал. Той прераснал в юмручна свада, вследствие на което пострадал по-големият брат.

Вчера, в късния следобед, двете момчета отново се срещнали с групата побойници и отново си разменили остри реплики и шамари. Малко след това бандата от стадиона, която се състояла от около 10 човека, се качила в две коли и отишла в дома на двамата братя в квартал „Младеново“.

Побойниците носели със себе си брадви, кирки и вили и с тях нападнали родителите на момчетата и техния дядо.

Свидетели на кървавата свада веднага сигнализирали на спешния телефон. Пристигналите на мястото лекари прегледали пострадалите, които по първоначални данни са най-малко четирима, и ги транспортирали към болниците в Лом и Монтана, където са настанени за лечение. Един от тях е с изваден далак, а друг със счупени ребра и наранявания в областта на шията, като към момента няма информация за състоянието на останалите хоспитализирани.

По данни на полицията сред участниците в боя има лица, които са криминално проявени – осъждани са за кражби и наркотични вещества.

По случая вече работи районното управление в Лом и ще бъде образувано досъдебно производство, уточниха от полицията.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук