МВР, прокуратурата и следствието продължават работата по изясняване на случая от тази сутрин, когато в София младеж беше прострелян след преследване от полицията и по-късно почина в болницата.

Вече са намерени двете момичета, които са станали жертва на грабеж от страна на трите момчета. Момичетата трябва да извършат и разпознаване на двамата нападатели.

Първо в БЛИЦ! Обир в София, ехтят изстрели СНИМКА

Продължава и изясняването на действията на служителя на МВР, извършват се експертизи. По непотвърдена информация на БНР от източници от разследването, той е извикал няколко пъти, преди да произведе предупредителни изстрели и чак след това да стреля по бягащия 18-годишен мъж, който впоследствие почина в болница.

Хронологията на инцидента започва около 02.00 часа тази сутрин, когато двете момичета стават жертва на тримата младежи, които ги нападат, удрят едното от момичетата и вземат от него чанта с лични документи и пари. 

Около 05.00 часа сутринта тримата младежи, вече маскирани, са забелязани от охраната на търговски център на столичния бул."Черни връх". Човекът подава сигнал в Столичната дирекция на вътрешните работи. Пристигат патрули на СДВР и започва преследване. В рамките на преследването единият от полицаите стреля по 18-годишния младеж, който се опитва да избяга, ранява го и малко по-късно той почива в болница.

Лъсна ужасяващата схема на бандата с убития грабител

Очаква се от държавното обвинение и от МВР да дадат повече подробности за инцидента, но към момента не е ясно дали това ще стане в рамките на днешния ден.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук