По указания на заместник-началника на Национална следствена служба Ясен Тодоров, екип на отряд "Кобра" на СДВР са задържали преди минути Георги Семерджиев, научи БЛИЦ от полицейски източници.

Братът на Георги, убил 2 момичета в София, проговори и разказа шокиращи неща ВИДЕО

Тази сутрин, по указания на главния прокурор Иван Гешев, разследването на тежката катастрофа, при която бяха убити две жени, бе поето от Националното следствие. 

След запознаване със случая, следователите са посочили възможните адреси, на които Семерджиев може да се укрива. Едва след това полицията е открила избягалия от местопроизшествието шофьор-убиец.

35-годишният Георги Семерджиев е задържан минути преди 13,30 часа.

Той е арестуван при спецакция на СДВР и отряд "Кобра" в жилище на ул.  "Горски пътник" в кв. "Лозенец".

БЛИЦ припомня, че автомобилът, който се е движил от НДК с висока скорост, е минал на червен светофар, ударил е таксиметрова кола на кръстовището на бул. „Арсеналски”, след което се блъска в асансьора на метростанцията.

Нови подробности за кървавия ужас в София тази нощ

Ударът е бил толкова силен, че автомобилът се разцепва на две. В този момент на пешеходна алея, изчаквайки на тротоар, са били двете момичета. Те са били пометени от едната част на разцепения на две автомобил.

Брутално ВИДЕО показва момента на катастрофата, в която бивш футболист уби две жени в София

Мъжът е избягал след катастрофата, но самоличността му е установена. Георги Семерджиев, бивш футболист, е с отнета шофьорска книжка и множество криминални прояви, сред които с наркотични вещества и близо 50 нарушения на пътя.

От прокуратурата пуснаха прессъобщение, в което напомниха, че в рамките на последните две години главният прокурор е отправил към народните представители експертни предложения в областта на престъпленията по транспорта, целящи завишаване на наказанията при управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол и/или наркотични вещества.

Бе предложено и създаването на нова разпоредба за отнемане в полза на държавата на моторното превозно средство, когато то е собственост на извършителя, допълниха още от прокуратурата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!