Георги Семерджиев, причинил тежката катастрофа на столичния булевард "Черни връх", вече е с пет обвинения. 

Както БЛИЦ съобщи, вчера прокуратурата му повдигна обвинение за това, че в джипа са намерени наркотици. Повдигнато му е обвинение и за това, че е шофирал с фалшиви номера.

Така към първите три обвинения - причиняване на катастрофа с две жертви, фалшива шофьорска книжка и управлението на автомобил след употреба на наркотици от 10 юни, се добавят още две.

На заседанието на съда стана ясно още, че след катастрофата близък на Семерджиев е отишъл в автосервиз, където е изгорил чували с неизвестно съдържание. Във въпросния сервиз Семерджиев е давал друг от автомобилите си за ремонт.

Изненада: Двойният убиец Семерджиев не се яви в съда, какво се случва

Днес Софийски апелативен съд  потвърди определението, с което Софийски градски съд (СГС) постанови мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на Семерджиев.

Съдът прие, че има достатъчно доказателства, за да се направи обосновано предположение, че Георги Семерджиев е шофирал по време на катастрофата. Съдебният състав прецени, че обвиняемият може се извърши друго престъпление или да се опита да избяга от правосъдието, затова и потвърди мярката "задържане под стража".

Самият Семерджиев не присъства на заседанието поради здравословни причини.

В Съдебната палата беше гледана и мярката на Николай Огнянов, задържан да шофира с 2,3 промила алкохол, който твърдеше, че е доведен брат на Георги Семерджиев. Оказа се, че това не е вярно, Огнянов е бил под влиянието на алкохола. СГС прецени, че достатъчна мярка за него е парична гаранция от 2000 лева и така той бе пуснат на свобода.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ