Повдигат ново обвинение на Георги Семерджиев във връзка с катастрофата на бул. „Черни връх", при която загинаха две жени. То е за притежание на наркотици.

По информация на NOVA, в колата му са открити амфетамини, които не са били в голямо количество, но попадат под ударите на закона. С това обвиненията срещу Семерджиев стават общо четири.

До момента той е привлечен като обвиняем и за следните престъпления: причиняване на ПТП, което е особено тежък случай, тъй като е довело до смъртта на две млади жени и множество нарушения на Закона за движение по пътищата (ЗДвП), за което се предвижда лишаване от свобода от 5 до 20 години; управление на МПС на 10.06.2022 г. след употреба на наркотични вещества - амфетамин и метаамфетамин, за което законът предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 3 години и за използване на неистински официален документ на 10.06.2022 г. – свидетелство за управление на моторно превозно средство, на което е придадено вид, че е издадено от компетентните власти на Конфедерация Швейцария, за което се предвиждат до 8 години лишаване от свобода.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ