Появиха се още новини около ареста на страшилището на Световрачене. БЛИЦ припомня, че Венцислав Дамянов, известен като „Венци боксьора”, бе арестуван преди дни, а днес се появи скандално видео от зверствата, които е вършил из Световрачене.

Сега стана ясно, че Софийската районна прокуратура е привлякла към наказателна отговорност 36-годишния мъж за закана с убийство и грубо нарушаване на обществения ред, извършено в условията на опасен рецидив.

Ето какво още съобщиха от Софийската районна прокуратура за зверствата на страшилището от Световрачене:

На 23.09.2021 г. около 23,00 часа в игрална зала в село Световрачане, В.Д. се заканил на Г.В. с убийство, като я хванал за косата и й казал: „Ще стане страшно с теб“. Това заканване е възбудило страх у Г.В. Престъплението е квалифицирано по чл. 144, ал.3, вр. ал. 1 от НК.

На 24.09.2021 г. около 11,00 часа в ресторант „К.“ в село Световрачане, В.Д. е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - счупил част от входната врата на заведението, две чинии и един полюлей.

Престъплението е извършено в условията на опасен рецидив – чл. 325, ал.5, вр. ал 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „А“ от НК, тъй като В.Д. е осъждан за друго тежко умишлено престъпление на „лишаване от свобода“ за не по-малко от една година, изпълнението на което е отложено по чл. 66 от НК.

Предвид криминалното минало на обвиняемия и реалната опасност да извърши ново престъпление,  дежурен прокурор е постановил задържане на В.Д.  за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!