Обявеният за издирване автомобил "Мерцедес А 140", който автоджамбазите Илиян Бабичката, Владо Македонеца и Ивайло Фаската са използвали като "работен" при кражбата на джипа на съпругата на президента Росен Плевнелиев - Деси Банова, в мол в София, също е бил краден.

Както БЛИЦ съобщи, при акция на СДВР на Бъдни вечер са посетени едновременно три адреса на територията на град София и един в село Микрево. Един от заподозрените за кражбата на лъскавото возило - Илиян Бабичката, е задържан. 
 
За общодържавно издирване са обявени Владо Македонеца и Ивайло Фаската.

Тези легендарни автоджамбази ли стоят зад наглата кражба на джипа на Плевнелиеви
 
Позовавайки се на източници, близки до разследването, БНТ съобщава, че автокрадците са успели да задигнат луксозната кола чрез специално устройство скрито в раница, чрез което е прихванат сигнала от ключа на колата. На черния пазар цената на четеца достига близо 20 000 евро.

Плевнелиев ексклузивно пред БЛИЦ: Крадците са брутални! Могат да задигнат джип за 2 минути дори на президент пред очите на милиони хора!

Камерите в подземния паргинг са заснели и крадения автомобила, с който е извършено престъплението на 18 декември.

При претърсвания в двора на къщата на задържания е намерена опожарена кола, издирвана от Интерпол в Германия. Намерени са и телефони, ключове за коли и флаш памет укрита зад плочка в банята.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ