След ареста на актьора Христо Шопов, за който БЛИЦ вече съобщи, са били иззети три законно притежавани пистолета от дома му.

В момента артистът се намира в килия в полицейското управление в столичния квартал "Младост".

Той е бил задържан след междусъседска разпра, уточниха пред БЛИЦ от МВР.

По непотвърдена информация актьорът е извадил пистолет към млада жена от Люксембург, заплашил я е с убийство, а след това я е набил. Сигналът е подаден към МВР 30 минути след полунощ. Инцидентът е станал в квартал "Малинова долина".

По случая е образувана преписка. Очаква се решението на полиция и прокуратура за по-нататъшното му задържане.

Открай време се знае, че Шопов има законен боен пистолет "Глок", който си купил за сумата от 1000 лева.

Преди време оръжието му е било съсипано от майстори, за което лично Шопов се оплака в социалната мрежа:

"Дълго време обмислях дали да го направя, но реших, че и един собственик на оръжие да предпазя от моята грешка, ще си струва. Не бях доволен от фабричното покритие на „Глок 43“ и реших да потърся други възможности.

Докато търсех варианти за оксидация, попаднах на пловдивската фирма, която се занимава с керамични покрития, видях доста атрактивни снимки на техни проекти и реших, че те са моите хора.

Предадох слайда на пистолета на техен представител в София с идеята, че за две седмици ще е готов.

Получих го след повече от месец, след поне две телефонни обаждания. Извиниха се за забавянето и направиха комплимент към мен, невземайки пари за услугата.

Благодарих лично - знам, че тези неща са важни. След известно време забелязах, че има проблем с покритието.

Появиха се малки язви и се драскаше от триенето в текстилен кобур за вътрешно носене. Реших да не правя рекламация, все пак на харизан кон... Обясних, казах, че не правя рекламация, а искам да си реша проблема с оксидация. Той настоя да решат проблема за тяхна сметка и каза, че са имали проблем с някаква партида от покритието.

Взе го и след 50 дни, отново след телефонни обаждания (оправданието беше извънредното положение), получих слайда. Веднага забелязах проблем... Изпратих снимки, на които ми се отговори, че не вижда проблем.

Вярно е, че аз не съм платил и стотинка за труда им. Не съм и искал такъв „жест“ от тяхна страна. Съсипаха един „Глок 43“ на не повече от 100 изстрела. Не правете моята грешка“, сподели тогава актьорът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук