"При убийства като това на Алексей Петров най-важното е криминалистите да пазят тайната на разследването", това коментира криминалистът Ботьо Ботев. 

Криминалистът Ботьо Ботев

"Работата на местопрестъплението е в основата на разследването и там навремето ние не допускахме абсолютно никого, който няма пряка връзка с разследването, било то и министър", посочи той в сутрешния блок на Нова ТВ.

"Вече минаха шест дни от това убийство. Информацията за сега се пази много добре в тайна.

На този етап от разследването криминалистите вече трябва да са наясно как да подходят, накъде да тръгнат.

Аз имам едно особено мнение за версиите. Те не разкриват престъплението, а оформят основните насоки, по които трябва да се работи.

В тази връзка най-същественото към момента е онази организация, която е създадена в първите дни в района на местопроизшествието, е основа на база, на която може да се стъпи и при ползотворно решаване на редица неща, които произтичат, да се реши случая", посочи той.

"Не може да има връзка с Къро, съвсем различни са нещата", допълни той.

"Алексей винаги се е стремял да работи в сфера, свързана с държавни институции. Лично моята оценка беше, че когато той беше съветник на ДАНС, това беше просто недопустимо. Обидно е това според мен. Не бе редно", коментира той.

"Хората, които са убили Алексей Петров, не са били с шапки - невидимки. Те са се движили в тези райони, включая и самото убийство. Въпрос на нюх, въпрос на организация е да се установят.

Трябва да се прихванат детайли от организацията на убийството, убеден съм в това", коментира той.

Криминалистът допълни, че "убийството е добре организирано, продължително планирано с цел наблюдение и планиране". 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук