33 –годишната Габриела Славова, която заедно с майка си беше обвинена за умишленото убийство на 44-годишния си съпруг Пейо Пеев, се оказа лице на „Продължаваме промяната“. Тя е работила в Община Бургас - началник на отдел „Превенции и младежки политики“, пише Трибюн бг.

Младата жена е била включена и в кандидат-депутатската листа на ПП и присъства в листата на „Предприемчивите лица на промяната в Бургас“.

По първоначални данни Пейо Пеев и Габриела, които били в развод, са имали неразбирателство за попечителството над двете им деца. Това е била и причината за жестокото престъпление.

Скандалите между двамата, довели до убийството, били именно затова кой е баща на бебето.

По неофициална информация освен 44-годишния Пейо за бащинството претендирал и бивш депутат.

По информация на Трибюн бг. става въпрос за депутата от 47-ото НС-  Велико Минков. През 2021 година тогава народен представител от русенската листа на Промяната се отказва и напуска парламента.

Минков подава заявление ден преди обявяването на проектосъстава на коалиционния кабинет с уточнението, че мотивите му са лични и остава верен на приоритетите, които е отстоявал в предизборната кампания.

Преди минути Софийският градски съд остави в ареста Красимира Трифонова и пусна под домашен арест Габриела Славова-Пеева.

Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук