Семейството на близнаците продава къщите и имотите си в Цалапица. Хората са решили да се изселят от населеното място, както БЛИЦ вече разкри.

По казуса говори майката на убития Димитър – Атанаска Бакалова:

„Искаме още оставки. Искаме оставка на началника на РПУ – Стамболийски. Полицаите се забавиха с издирването на моя син, не приемаха насоките ни. Те забавиха цялото разследване“, категорична бе тя в ефира на Нова тв.

„Г-н Дамян Капов беше този, с когото разговаряхме за сина ми, за издирването му, какво се случва и дали цялата информация, която сме дали, е проверена. Той отхвърляше всичко и казваше „Не може Рангел да е виновен““, каза тя и добави, че всичко е добавено със свидетелски показания от хора, застанали с лицето си.

„Показанията бяха дадени на 22, а Рангел замина на 24-и. На близнаците са направили лек разпит отвън на улицата. Смятам, че има полицейски чадър. Тука се водеше разследване в съвсем друга насока. На нас ни се отричаше, че те може да имат вина“, каза той.

„Миналата вечер, когато затворихме кръговото с мирен протест, записваха номерата на хората и са ги заплашвали. Опитват се да сплашат протестиращите, за да спрат“, каза тя.

По думите на Атанаска нищо към момента не се знае за Рангел:

„Надяваме се, по-бързо да бъде открит и върнат в България, за да може синът ми Митко да получи възмездие. Ние няма да спрем, стачките ще продължат, поне докато началникът на РПИ – Стамболийски не подаде оставка. Тази вечер почиваме, за да видим дъщеричката си. Аз загубих моето дете, не губете вие вашите. Знам, че моето дете не мога да го върна, но правя всичко възможно системата в България да заработи, за да не плачат други майки и бащи. Можем нещо да променим заедно. Бъдете до нас, бъдете с нас“, призова тя.

Атанаска разкри, че Митко много й е помагал и й е бил опора.

„Светът ми рухна, не знам как ще продължа“, каза тя.

„Ще се боря до последно да бъде разкрита истината за убийството на сина ми“, завърши тя.

Кметът на Цалапица призна, че семейството на близнаците са напуснали жилището си и декларират, че няма да се завърнат там. „Те твърдят, че или ще прехвърлят имота на роднини или ще го продадат“, каза той.

По думите му Рангел е в Германия със сигурност.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук