Нападението срещу мен е истина и последствията не са леки. Но съм жива и няма да се предам!!! Още ми е трудно да повярвам, че това се случва реално... че има хора, способни да го извършат и да го поръчат това гнусно деяние... Това каза по повод нападението срещу себе си бизнесдамата Стефка Терзийска.

Както БЛИЦ съобщи, полицията арестува в хотел "Европас" в Сандански 21-годишния благоевградчанин Кирил Лукаров, издирван за жестокото нападение над бизнесдамата Стефка Терзийска, собственик на фабриката  за преработка на маслини в областния център. 

Лукаров нападна и удря безпощадно с метална пръчка / кози крак/ Стефка Терзийска, чакайки я с часове пред дома и. Жената бе транспортирана в Пирогов с множество травми, счупени пръсти на ръката, сериозна травма на главата, в областта на очите.  

Видеозаписи разкриха извършителя - ММА боецът Лукарски, който нападна Терзийска на 10 октомври около 10 сутринта, след което се укри в Сандански. В полицията за часове бе майката на Лукарски, за да бъде разпитвана знае ли нещо престъплението, извършено от сина и. 

С постановление на прокурор от Районна прокуратура – Благоевград Кирил е привлечен в качеството на обвиняем и е задържан за срок до 72 часа. Престъплението е извършено от него повторно, след като е бил осъден през 2021 г. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо извършителя на деянието.

Районна прокуратура – Благоевград ръководи разследване по досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 7, вр. чл. 129, ал. 2, вр. чл. 129, ал. 1, вр. чл. 28, ал. 1 от НК. Събрани са доказателства за виновността на Кирил Лукаров.

Два дни след нападението и след като се стабилизира в Пирогов, Терзийска коментира случилото се така:  

Скъпи приятели, 
 искам да ви благодаря от сърце и душа за цялата любов и подкрепа, която ми показвате и изпращате !!!! 
Да, за съжаление нападението срещу мен е истина и последствията не са леки. Но съм жива и няма да се предам!!! 

По-тежко е да приемеш, че това се случи и то в 10:15 сутринта, до оживена централна улица. И слава Богу, защото реакциите и помощта бяха бързи.... вярвам в справедливостта, в това, че полицията и прокуратурата ще си свършат блестящо работата!!! 

Още ми е трудно да повярвам, че това се случва реално... че има хора, способни да го извършат и да го поръчат това гнусно деяние.... 

Но до мен неотлъчно са децата ми, близките и приятелите, вашата любов и молитви за моето възстановяване. 
Точно сега наистина имам нужда от това - от много сила и вяра и от цялата ви подкрепа! 
БЛАГОДАРЯ!! 

Полицията изяснява мотивите за бруталното нападение.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук