Венцислав Ангелов, известен като Венци Чикагото, се сби с личен лекар в русенското Ново село. От видео, излъчено на живо във фейсбук, става ясно, че причината е поставена ваксина, след която, по думите на Ангелов, имало трагични последици.

След репортажа на БНТ по темата Българският лекарски съюз излезе с позиция, а прокуратурата се самосезира.

Скандалът избухва на втория етаж в здравната служба на Ново село. Според роднините на починалия Димо Станев имунизацията е причината за смъртта му и те търсят обяснение от личния лекар.

Димо Станев работи в Германия от 8 години. Работодателят му обаче го предупредил, че без ваксина повече няма да може да кара багера на строежа. 

49-годишният мъж, който е с пет сърдечни операции и пейсмейкър се прибира в родното си село и се имунизира.

"Каза ми: жена и ти трябва да се ваксинираш, но вдигна температура и ръката му изтръпна. Лекарят не му е обяснил последствията", разказва вдовицата Жечка Станева.

След 12 дни Димо Жеков умира, а в епикризата пише, че причината е сърдечен арест. Съпругата му, която членува в партията на Венцислав Ангелов „Истината и само истината“, решава заедно с Ангелов да отидат при д-р Ивайло Иванов и да му потърсят сметка защо в кабинета му няма табло с характеристика на ваксините, които поставя и защо не е обяснил на Димо Жеков, който е с пет сърдечни операции, има ли риск за здравето му.

Разговорът прераства в скандал.

Венцислав Ангелов: Два прави ми сложи в главата, може би ми счупи носа, нямам представа.

БНТ: Да, но на клипа се вижда, че и вие го нападате?

Венцислав Ангелов: Аз го спирам с една ръка, той не спира, повалям го на земята, кръвта ми тече върху него и му казвам: Спри се, луд ли си?" и тогава той каза: "Добре, спирам" и всичко приключи.

Венцислав Ангелов твърди, че е извикал полиция, а в съседния кабинет му е оказана медицинска помощ.

Д-р Ивайло Иванов обеща за БНТ да представи своята гледна точка в четвъртък, след като разговаря с адвоката си. Хората в Ново село казват, че са доволни от медицинските грижи, които полага за тях.

След случая от Българския лекарски съюз настояват за незабавни действия от страна на прокуратурата заради упражнената вербална и физическа агресия срещу д-р Иванов. В позицията на съюза се посочва още, че няма да търпи лекари да бъдат унижавани , докато си вършат работата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ