В цялата страна продължава, разпоредената от главния проокурор Иван Гешев, специализираната операция „Бяло“, насочена срещу наркоразпространението. В акцията участват 3000 полицейски служители и десетки магистрати, съобщиха източници на БЛИЦ.

Разкритията в акция "Бяло", наредена от Гешев, хвърлят в ступор полицаите, защото... БЛИЦ TV

За повече от година и половина, това е първата мащабна спецоперация, която полиция и прокуратура провеждат съвместно срещу лица от криминалния контингент. Вчера главният прокурор съобщи, че планирането на действията по места са продължили повече от един месец. 

Първо в БЛИЦ! Горещи СНИМКИ от акция "Бяло", има десетки арестувани

 

Акция "Бяло" в Пловдивско: Сгащиха ученик - дилър на екстази, разбиха оранжерия за марихуана, иззеха 100 кг амфети СНИМКИ

Край Пловдив е открито голямо хале, пригодено за отглеждане на марихуана. Помещението е било оборудвано със скъпа климатична инсталация, чиято стойност възлиза на няколко десетки хиляди лева. Два пистолета и марихуана са открити при претърсвания в дома на лице, занимаващо се с наркоразпространение, в Несебър. В Бургас, в друг дилър, са намерени голямо количество хапчета „екстази“ и марихуана. Арести са извършени още във Варна и Дупница, където са открити насаждения с марихуана.

Днес и утре от МВР и прокуратурата се очаква да дадат повече подробности за броя на задържаните лица, както и на колко от тях ще бъдат привлечени към наказателна отговорност. 

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук