Известният врачанин Веселин Вълчанов, познат в града като Веско Културиста, е задържан за нападението с киселина срещу гадателка в Пловдив, пише BulNews.

51-годишният мъж, заедно с друг врачанин на 42 години, известен като Данчо Електрода, са арестувани късно снощи във Враца. 
По първоначална информация, прекият извършител на престъплението е по-младият мъж, а Вълчанов е заподозрян като помагач.

Веско Културиста

На 14 март двамата мъже пътували с джипа на Веско от Враца към Пловдив по предварително подготвен маршрут. Извършителят е оставен пред блока - с маска, каскет и яке с висока яка тръгва към адреса.

Шокиращи подробности за бруталното заливане с киселина на пловдивска врачка

При влизането си във входа слага ръкавици и калцуни. След това директно се качва на етажа, влиза в отключения апартамент и на въпроса на жената "Как да ви помогна?" той й отвръща "Аз ще ти помогна" и я залива със сярна киселина", каза районният прокурор на Пловдив Петър Петров.

И двамата врачани са криминално проявени, разкриват още от държавното обвинение. 

„Единият е известен с поредица криминални прояви, сред които взривове, отвличания и подкупи в крупни размери, включително на известни личности. Името му е замесено и в крупни финансови измами. Преди 8 години срещу него е имало и опит за убийство с боен пистолет“, каза още Петров, което съвпада с биографията на Веско Културиста. 

Електрода пък е осъждан е за кражба на автомобил и е в изпитателния срок на условната си присъда, допълват още от прокуратурата в Пловдив. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук