39 луксозни автомобила на приблизителна стойност 4 млн. лв. пласирани от престъпната група, която бе разбита при спецакция вчера в Бургас. Всяка от колите е на стойност от 70 хиляди до 200 хиляди лв. и са произведени от 2020 г. насам, предава Флагман бг.

В момента се установява има ли участвали служители на КАТ в престъпната дейност.

Разследването е от края на месец май, делото е образувано и наблюдавано в специализираната прокуратура, а след закриването й е прехвърлено в Бургас.

Петима мъже и една жена са привлечени към наказателна отговорност, един от тях като ръководител на престъпната схема. За четирима е поискана мярка за неотклонение задържане под стража, а двама са с подписка и забрана да напускат България.

Престъпната дейност са осъществявали от ноември 2020 г. до вчера, когато ОПГ-то е разбито. По разследването е свършена много работа, каза заместник окръжният прокурор на Бургас Светослав Маринчев.  

Директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов разкри подробности за схемата. Касае се за изкупуване на автомобили от висок клас, на които се променят идентификационните номера на рамата на двигателя и с неистински документи се регистрират в КАТ.

Ръководителят на групата, който е бившият катаджия Александър Павлов – Сашо Полицая, създал стройна структура за изкупуване на автомобили в страната и Европа.

Ръководителят на ОПГ имал задачата да намира купувачи  на автомобилите в Турция и Близкия изток.

Видео: Флагман бг