Мъжът, който е бил задържан при опит за кражба от дома на д-р Иван Димитров в Пловдив, е криминално проявен и осъждан, научи от свои източници БЛИЦ.

Първа съпругата на доктора - Жулиета Димитрова, е забелязала снощи около 22 часа, след прибиране в дома си вътре непознат, който бил влязъл през разбит прозорец. Жената веднага сигнализирала полицията, която пристигнала скорострелно. 

На място два дежурни патрула на Второ РУ арестували 37-годишният криминално проявен и осъждан ром, който точно тършувал из жилището и тъпчел в торба плячката. Няма яснота дали в този момент д-р Иван Димитров е бил в дома си и дали за втори път е станал свидетел на опит за обир в жилището. 

Апашът е арестуван, по случая е образувано досъдебно производство. 

Припомняме, че преди няколко години д-р Димитров застреля Жоро Джевизов, известен като Жоро Плъха. Последният беше един топ крадците, които обираха от години жилища и гаражи и тормозеха цял Пловдив.

Д-р Димитров взел пистолета си, слязъл в гаража и стрелял по Плъха. Крадецът избягал, а на другата сутрин беше открит в близост до дома на лекаря мъртъв.

Д-р Иван Димитров беше арестуван, цялата страна се вдигна в негова защита. В крайна сметка съдът оневини медика и излезе с решение, че е стрелял при неизбежна самоотбрана.  

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!