Двама сержанти от Пътна полиция при Главна дирекция "Национална полиция" са задържаните за искан преди дни подкуп от шофьори край Симитли, единият от които превозвал контрабандна дървесина.

Сержантът Александър И. и негов колега били командировани на принципа на ротацията от София в Благоевград. Това е практика в МВР, с цел намаляване именно на подобни случаи и като антикорупционна мярка. Пътните полицаи пътували из региона със служебен автомобил КИА и били позиционирани на главен път Е 79, пише struma.com.

Извънредно в БЛИЦ! Арестуваха двама полицаи за подкуп!

Проверка установила, че служебният им автомобил бил с умишлено повредено или заглушено записващо устройство, което има във всеки автомобил на "Пътна полиция", и което записва всяка проверка, така че полицаите да не могат да изнудват водачите на автомобили и да бъдат обект на непрекъснато наблюдение.

Според запознати, двамата сержанти искали от водачи между 500 и 1000 лева за прикриване на нарушение на пътя или престъпление, както в случая с контрабандната дървесина.

Как се е стигнало до разобличаването им, не е ясно. Дали има депозирана жалба от рекетиран, или сержантите са били обект на разследване от Вътрешна сигурност и са паднали в капан, ще стане ясно утре след брифинг на Окръжна прокуратура- Благоевград по случая. Знае се, че са арестувани от колегите им от Вътрешна сигурност на работните им места. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук